Pridruži se ili podupri: Inicijativni odbor Zajednice ateista – sekularnih humanista

logo humanismo económicoInicijativno odbor Zajednice ateista – sekularnih humanista ima prvu javnu akciju 9.-10. prosinca, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Bit će postavljen štand, na kojem ćemo dijeliti tiskane materijale, razgovarati s građanima, prikupljati članove i donacije. Akcija će biti najavljena na tiskovnoj konferenciji dva dana ranije.

Svi koji se žele priključiti i sudjelovati, kao članovi Inicijativnog odbora ili simpatizeri i podupiratelji, neka se jave e-mailom na sekularnihumanisti(at)gmail.com.

Ako koristite facebook, lajkajte stranicu Sekularni humanisti.

Ako želite pomoći sada:

A) trebat će još ljudi za dežuranje na štandu. Treba biti barem dvoje u svakom trenutku, računajući sa smjenama od oko tri sata, treba desetak ljudi.

B) pokrili smo trošak za iznajmljivanje štanda, ali za tisak materijala imamo
ograničena sredstva, zasad samo za fotokopiranje c/b. Htjeli bismo tiskati letak s osnovnom informacijom u boji u 5.000 primjeraka, to je 1.700 kn, a gledamo mogućnosti da bude jeftinije, vidjet ćemo tijekom ovoga tjedna. Možete nešto donirati – pogledajte broj računa ovdje pod “Donirajte!”, ili u gotovini na štandu (dakako, uz potvrdu). Također, i za druge osnovne troškove, u inicijalnoj fazi, potrebne su donacije.

(Sudjelovati na način da financijski pomognete društvene aktivnosti – vitalna je stvar. Društvene akcije često propadaju zbog toga jer oni, koji rade, još moraju i troškove plaćati iz svog džepa. Jedan sad rada, recimo stajanja na štandu, neka vrijedi 30 kuna. Na svaki sat rada volontera, trebalo bi biti deset donacija po 30 kuna. Tako to funkcionira u zemljama s razvijenom kulturom aktivnoga građanstva i organizacija civilnoga društva.)

C) Razne druge prateće aktivnosti i ideje, sada i kasnije – javite se! Ovo nije jednokratna akcija, nego rad na dulji rok. Buduća Zajednica ateista – sekularnih humanista trebat će napraviti petogodišnji plan rada 2012.-2016..

Oglasi

O autoru Zoran Oštrić

Osobni blog: http://zoranostric.blog.hr
Ovaj unos je objavljen u Djelatnosti u Hrvatskoj. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s